Mainos

Sikainfluenssarokotusten lopettamista pohditaan

Kansallinen rokoteasiantuntijaryhmä kokoontuu tiistaina pohtimaan , pitäisikö sikainfluenssarokotukset Suomessa lopettaa, sanoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n pääjohtaja Pekka Puska.

Ainakin 14 suomalaislapsella on havaittu narkolepsia, jolla epäillään olevan yhteys sikainfluenssaan tai taudin rokotteeseen.

Puskan mukaan Ruotsissa sikainfluenssarokotteeseen liittyviä lasten narkolepsiaepäilyjä on tullut tietoon ainakin kuusi. Muissa Pohjoismaissa epäilyjä ei ole. Puska keskusteli asiasta Pohjoismaiden terveydenhuollon pääjohtajien kokouksessa Norjassa, josta hän palasi Suomeen eilen.

THL:n johto ei Puskan mukaan ole tiennyt sikainfluenssarokotteeseen liittyvistä narkolepsiaepäilyistä ennen kuin viime päivinä.

- Johdon tietoon tämä tuli muutama päivä sitten, mutta varmaan narkolepsiaa hoitavat lääkärit ovat saaneet yksittäisiä potilaita, mutta että se liitettäisiin tähän rokotukseen, niin se tuli nyt sitten esille, kertoi Puska MTV:n uutisille.

Aamulehti kertoi tänään, että THL olisi tiennyt epäilyistä jo toukokuussa.

Puska kertoo, että epäilyjä rokotteen aiheuttamasta narkolepsiasta tulee varmasti lähiaikoina lisää, hän kuitenkin haluaa painottaa, että varmuutta ei vielä ole, johtuuko narkolepsia rokotteesta, sikainfluenssasta vai muista asioista.

- Se mikä on merkillepantavaa on se, että muualta maailmasta, Ruotsia lukuunottamatta, emme ole saaneet tällaisia tietoja. Tämä siitäkin huolimatta, että Pandemrix on laajalti maailmalla käytössä.

Puska haluaa muistuttaa, että on paljon erilaisia unihäiriöitä, jotka sitten eivät ole narkolepsiaa. Sen takia hänestä on tärkeää, että nämä epäillyt tapaukset tutkitaan tarkkaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.