Mainos

Sikainfluenssarokotteen ihmiskokeet alkoivat

Australiassa on maanantaina aloitettu ensimmäiset ihmiskokeet sikainfluenssarokotteella. Seitsemän kuukautta kestävissä testeissä koekaniineina toimii yhteensä noin 540 vapaaehtoista, kertoo brittilehti Guardian. Testejä tekevät kaksi bioteknologian yritystä. Yrityksistä Vaxine toimii Adelaidessa ja CSL Melbournessa.

Tutkijoiden mukaan tuloksia rokotteen toimivuudesta saadaan seitsemästä kahdeksaan viikon päästä.

- Ei ole olemassa mitään takuita siitä, että mikään testatuista rokotteista toimii, kertoo tutkimuspäällikkö Nikolai Petrovsky toisesta tutkimusta tekevästä yhtiöstä.

- Sikainfluenssa on erityislaatuinen peto. Olemme kuitenkin toiveikkaita, Petrovsky lisää.

Australiassa on todettu lähes viisitoista tuhatta sikainfluenssatapausta, kuolleita on toistaiseksi nelisenkymmentä. Eteläisen pallonpuoliskon Australiassa on juuri nyt meneillään pahin flunssakausi. Lääketieteen asiantuntijat ovat varoittaneet väheksymästä rokotteen testausta.

- Kellekään ei anneta plussapisteitä siitä, että tuupataan markkinoille rokote jonka toimivuudesta ei ole tietoa tai joka aiheuttaa vahinkoa, kertoo Australian terveysviraston puheenjohtaja Andrew Pesce.

Brittiläinen GlaxoSmithKline -yritys teki toukokuussa toimitussopimuksen noin 130 miljoonasta rokotteesta. Rokotteita tilasivat Iso-Britannia, Ranska, Belgia ja Suomi. GlaxoSmithKline lupasi samalla lahjoittaa 50 miljoonaa rokotetta kehittyviin maihin. Näiden rokotteiden toimivuutta ei ilmeisesti ole testattu.

Pohjoisella pallonpuoliskolla tautitapauksien odotetaan lisääntyvän syksyllä opiskelijoiden ja koululaisten palatessa kesälomilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.