Sikainfluenssarokotetta aletaan testata suomalaislapsilla

Sikainfluenssarokotteen testaus ihmisillä aloitetaan Suomessa ensi kuussa. Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksessa testataan syksyn aikana rokotetta 450 lapselle.

Samaan aikaan rokotetta testataan aikuisille Ranskassa. Rokotetta on kehitetty vasta toukokuusta lähtien ja nyt ranskalaisrokotetta testataan ensimmäisiä kertoja ihmisillä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yleisradio.

Professori Timo Vesikari Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksesta kertoo MTV:n uutisille, että kyseessä on normaali rokotetutkimus.

- Rokotetta annetaan testattaville kaksi annosta. Verikoetuloksista sitten katsotaan, muodostuuko testattaville vasta-ainetta sikainfluenssaa vastaan. Seuraamme myös testattavien rokotusreaktioita.

450 testattavasta lapsesta 300 on 3 - 17-vuotiaita. 150 testattavaa on iältään kuudesta kuukaudesta kolmeenvuotiaita.

Lääke kauppoihin loppuvuodesta

Vesikarin mukaan lääke saattaa olla myynnissä nopeastikin tutkimuksen valmistumisen jälkeen.

- Marraskuun paikkeilla pääsemme todennäköisesti hakemaan lupaa rokotteelle. Markkinoille rokote saadaan näillä näkymin loppuvuodesta.

Vesikari korostaa, että sikainfluenssarokotteen ihmistestaukselle ei ole vielä saatu virallista lupaa. Ensi viikolla asiaa käsittelee eettinen lautakunta ja tämän jälkeen tutkimusluvan myöntää Lääkelaitos.

- Tutkimus olisi tarkoitus päästä aloittamaan elokuun puolenvälin jälkeen, Vesikari sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat