Mainos

Sikainfluenssarokote ei kelpaakaan suomalaisille?

Into ottaa sikainfluenssarokote näyttää hiipuvan Suomessa. MTV:n nettikysymykseen vastanneista miltei 60 prosenttia ilmoittaa, ettei aio ottaa sikainfluenssarokotetta.

THL:n erikoistutkija Rose-Marie Ölander pitää ihmisten hiipuvaa innostusta ymmärrettävänä.

- On aivan selvää, että kun konkreettinen vaara ohi, niin rokotetta ei välttämättä koeta tarpeelliseksi. Intoa saattaa hillitä myös se, että kyseessä on piikki ja kynnys piikin ottamiseen voi olla monella jo muutenkin korkea.

Ölander muistuttaa, että rokotus kannattaa kuitenkin ottaa, sillä influenssan toisen aallon kulkua on vaikea ennustaa.

- Sikainfluenssavirus pyörii yhä maailmalla ja myös Suomessa jonkin verran. Emme tiedä milloin toinen aalto tulee ja minkälainen se on. Rokottamalla toisen aallon vaikutukset saadaan minimoitua.

Suomessa on rokottamatta yhä noin 3 miljoonaa kansalaista. Rokotteita saapuu Suomeen 300 000 viikoittain. Ölander ei pelkää, että rokotteet jäisivät käyttämättä.

- Rokotteen käyttöaika on voimassa vielä ensi vuonna, joten sitä on mahdollista myös varastoida ja käyttää myöhemmin. Toki on ikävää, jos toisen aallon tullessa rokotukset täytyy aloittaa kiireellä, kun sitä rokotetta on tarjolla jo nyt.

MTV:n nettikysymykseen on vastannut tähän mennessä yli 2 200 henkilöä. Heistä yli 1300 ilmoittaa jättävänsä sikainfluenssarokotteen ottamatta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.