Mainos

Sikainfluenssapuhelin avautui jälleen

Sikainfluenssaa koskeviin kysymyksiin saa taas vastauksia Sosiaali- ja terveysministeriön Kysy influenssasta -puhelimesta. Palvelu on avautunut tänään puoliltapäivin ja on toistaiseksi auki maanantaista perjantaihin kello 12-18.

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset antavat puhelimessa vastauksia soittajien H1N1-virusta koskeviin kysymyksiin. Puhelimessa ei kuitenkaan anneta asiakkaiden terveydentilaa koskevaa neuvontaa, jonka hoitavat terveyskeskukset ja työterveyshuolto.

Influenssapuhelin oli auki jo alkukesästä, mutta se suljettiin soittojen vähennyttyä. Nyt Kysy influenssasta -puhelimeen voi soittaa suomeksi numeroon 0800 02277 ja ruotsiksi 0800 02278.

Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin valmiustoiminnan koordinaattorin Riitta Bäckmanin mukaan puhelimen ollessa edellisen kerran auki, kysymykset keskittyivät lähinnä matkailuun. Bäckman arvioi, että tällä kertaa kysymykset tulevat liittymään enimmäkseen itse tautiin ja siihen, kuinka virukseen voi varautua.

- Kun on puhuttu, että se tarttuu niin isoon osaan väestöä, niin se ehkä huolettaa. Eli siis se, miten tulisi toimia ja onko tämä nyt kauhean vaarallista. Ihmiset eivät aina muista, että influenssa on influenssa ja että tämä on vastaavanlainen kuin tavallinen kausi-influenssa, ainoastaan aiheuttaja on eri, kertoo Bäckman.

Bäckman muistuttaa, että influenssan torjunnassa parhaiten toimivat perinteiset keinot, eli säännöllinen käsien pesu ja yskiminen poispäin muista ihmisistä esimerkiksi kertakäyttöiseen nenäliinaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.