Sikainfluenssan voi sairastaa myös kuumeettomana

Sikainfluenssan tyypillisimpiin oireisiin kuuluu kuume, mutta sen voi sairastaa myös kuumettomana, kerrotaan terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

- Sikainfluenssan voi sairastaa hyvin lievillä oireilla - myös ilman kuumetta, sanoo terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta rokotusyksikön tutkjia Ulpu Elonsalo .

- Meille maakunnista on tullut nimenomaan tietoa niistä tapauksista, joissa potilaalla on ollut kuume. Tosin eihän meille terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselle tietoa tulekaan lieväoireisista tapauksista, sanoo Elonsalo.

Yleensä sikainfluenssan oireina ovat kuume, yskä, kurkkukipu, lihassäryt ja päänsärky, kylmänväreet ja väsymys. Voi esiintyä myös ripulia ja oksentelua.

Kausi-influenssarokotteen ja sikainfluenssarokotteen voi ottaa peräkkäin

Tutkija Ulpu Elonsalo terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo, että kausi-influenssarokotteen ja sikainfluenssarokotteen voi ottaa vaikka samalla kerralla..

- Kunhan piikin pistää eri raajaan. Jos tulee paikallisreaktiota, niin silloin tiedetään kummasta rokotteesta reaktio on tullut, selvittää Elonsalo.

Rokotteet eivät suojaa ristiin, eli kausi-influenssarokote ei suojaa sikainfluenssalta, eikä sikainfluenssarokote muilta influenssilta.

Suomessa on laboratoriokokeilla todettu yli 750 sikainfluenssatartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat