Sikainfluenssan hoito voi ontua osassa Suomea

Sikainfluenssan hoito voi olla akuuttina aikana ongelmallista osassa Suomea.

Tämänhetkisten tietojen mukaan influenssaan sairastumisen suma osuisi syys –lokakuuhun, jolloin influenssan hoidosta vastaavat terveyskeskukset. Ne terveyskeskukset, jotka jo nyt kärsivät lääkäripulasta, voivat olla taudin iskiessä hankaluuksissa.

- Tällä hetkellä meillä on alueita, joissa perusterveydenhuolto ei ole kunnolla toiminut sen takia, että meillä on lääkäripula. Tilanne on ollut näissä paikoissa ongelmallinen jo nyt. Jos nyt tulee akuutti tilanne, on mietittävä keinot, miten toiset kunnat voivat auttaa ja miten erikoissairaanhoidosta saadaan lääkäriresurssit käyttöön, sanoo peruspalveluministeri Paula Risikko (kok).

Risikko lupaa, ettei Suomessa jää kukaan vaille hoitoa.

- Ei Suomen terveydenhuolto ole niin haavoittuva, etteikö se pysyisi kantamaan tällaista lisätarvetta.

Muutoinkin Suomi on Risikon mukaan varautunut pandemian tuloon hyvin.

- Hyvissä valmiuksissa ollaan. Meillä on varautumissuunnitelmat tehty jo pari vuotta sitten ja kun olen vertaillut muiden Euroopan ministereiden kanssa tilannetta, niin Suomi on etukenossa varautumisen kanssa. Tälläkin hetkellä terveyskeskukset ovat jo valmiudessa ja tehneet suunnitelmia yhdessä koulujen ja päiväkotien kanssa. Terveyskeskukset ovat ottaneet asian heti vakavasti.

Suomessa on tavattu 85 varmistettua sikainfluenssatautitapausta, joista 4 on tarttunut Suomen sisällä.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat