Mainos

Sikainfluenssalääkettä vain riskiryhmään kuuluville

Sosiaali- ja terveysministeriö on kiristänyt sikainfluenssan hoitoon tarkoitettujen Tamiflun ja Relenzan määräämistä. Lääkäreille suunnatun ohjeistuksen mukaan lääkettä määrätään vain sikainfluenssaan sairastuneille riskiryhmään kuuluville henkilöille.

Tavallinen terve ihminen sairastuttuaan ei siis uusien ohjeiden mukaan tarvitse lääkitystä.

- Lääkäri tietenkin arvioi tilanteen, mutta yleensä lääkettä ei tarvita, jos sairastunut on perusterve ihminen. Täytyy muistaa, että viruslääkitys ei muutenkaan paranna tautia, se vain lievittää ja lyhentää oireita, sanoo johtaja Pekka Järvinen Sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Hänen mukaansa uusilla ohjeistuksilla pyritään siihen, että henkilöä ei lääkitä turhaan. Samalla pyritään ehkäisemään lääkeresistenssin syntymistä eli sitä, että virukset muuntuisivat lääkettä sietäviksi. Syksyllä riskiryhmät on tarkoitus myös rokottaa. Rokote ei kuitenkaan ole sataprosenttinen suoja.

Uusien ohjeiden mukaan lääkettä ei saa enää myöskään määrätä henkilöille, jotka matkustavat alueelle, jossa on runsaasti sikainfluenssatapauksia. Aiemmin ministeriö on myös kieltänyt toimittamasta lääkettä muun muassa yksityisten lääkäriasemien varastoon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.