Mainos

Sikainfluenssaepidemia levinnyt Pohjanmaalle ja Savoon

Sikainfluenssa on yltynyt epidemiaksi myös Keski-Pohjanmaalla. Kokkolan terveyskeskuksen puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet, kun ihmiset ovat kyselleet taudista.

Keski-Pohjanmaalla on tähän mennessä noin 150 varmennettua sikainfluenssatapausta, kertoi johtajaylilääkäri Sakari Telimaa Keski-Pohjanmaan keskussairaalasta. Telimaan mukaan todellinen sairastuneiden määrä lienee kymmenkertainen - eli sairastuneita saattaa olla noin 1500.

Sairaustapaukset ovat keskittyneet Kokkolan seudulle. Kokkolassa ennätettiin varautua sikainfluenssaan rokottamalla terveydenhoitohenkilökunta. Raskaana olevien rokotukset on aloitettu.

Sairaalahoitoa on tarvinnut Keski-Pohjanmaalla toistaiseksi yksi potilas.

Epidemia myös Pohjois-Savossa

Sikainfluenssa on kehittynyt epidemiaksi Pohjois-Savossa. Maakunnassa on varmistettu kesän jälkeen sata tartuntatapausta.

Kuopion yliopistollisen sairaalan tartuntatautilääkäri Irma Koivula arvioi maakunnan tautihuipun osuvan marraskuun puoliväliin.

- Epidemia on täällä. Se on varmaa. Mitään hälyttävää ei ole tiedossa, mutta väestörokotukset on hyvä viedä huolellisesti läpi, kertoo Koivula.

Muualla Itä-Suomessa tauti on edennyt verkkaisemmin. Pohjois-Karjalassa tapauksia oli tähän päivään mennessä varmennettu parikymmentä ja Etelä-Savossa neljä.

Pohjois-Savossa sairastumisia on ollut useissa kouluissa ja päiväkodeissa.

- Jopa puolet ryhmän lapsista on voinut sairastua yhtä aikaa. Näitä tapauksia on eri puolilla maakuntaa. Myös hoitohenkilökuntaa on sairaana, kertoo Koivula.

Joitakin potilaita on ollut sairaalahoidossa, mutta ei tehohoidossa.

Pohjois-Savon tartunnat ovat eri puolilta maakuntaa. Eniten niitä on Ylä-Savossa, Suonenjoella ja Kuopiossa. Varkaudessa tapauksia on varmistunut neljä.

Suomessa on varmistettu laboratoriotestein noin 600 sikainfluenssatapausta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.