Mainos

Sikainfluenssaepidemia iski Pirkanmaalle

Sikainfluenssaepidemia on alkanut Pirkanmaalla. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan ankaraoireisia hengitystieinfektioita sairastavista jo lähes puolella tauti on osoittautunut sikainfluenssaksi. Sairastuneita on ympäri Pirkanmaata.

Sairaanhoitopiirin sairaalat siirtyvät nyt H1N1-influenssaepidemian varautumissuunnitelman mukaiseen toimintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että potilaiden tuloa sairaalaan sekä henkilöstön sairastavuutta seurataan tehostetusti.

Sairaanhoitopiiri aikoo lisäksi lykätä jatkossa kiireettömien potilaiden hoitoa, mikäli H1N1-potilaiden määrä kasvaa vielä rajusti tai sairastavuus lisääntyy merkittävästi hoitohenkilökunnan keskuudessa.

Tällä hetkellä Pirkanmaan sairaalat toimivat normaalisti. Vain Taysin synnytysosastoilla on rajoitettu vierailuja.

Yli 3 000 lääkäriä ja hoitajaa rokotettu

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä hoitohenkilöstön rokotukset ovat käynnissä. Tällä viikolla saadaan rokotettua loputkin H1N1-infektiopotilaista sekä muita infektioalttiita potilaita hoitavat henkilöt.

Taysin infektiolääkärin, osastonylilääkärin Jukka Lumion mukaan rokotukset ovat Pirkanmaalla edenneet sitä mukaa kun rokotetta on saatu.

Kaikkiaan on jo rokotettu 3300 lääkäriä tai hoitajaa. Sairaanhoitopiirin tavoitteena on rokottaa vielä 2 000 henkilöstöön kuuluvaa, muun muassa kaikki psykiatrisia potilaita hoitavat. Heidän rokotusaikataulunsa riippuu rokotteen saatavuudesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.