Mainos

Sikainfluenssaa ei ole löydetty vielä Euroopasta

Ihmiseen tarttuvaa sikainfluenssaa ei ole toistaiseksi löydetty Euroopasta, kertoo Euroopan komissio. Espanjassa tutkitaan kuitenkin kuutta mahdollista tapausta ja Ranskassa kahta. He ovat kaikki palanneet hiljattain Meksikosta.

Yli 1300:n epäillään sairastuneen sikainfluenssaan Meksikossa. Kuolleita on yli 80. Yhdysvalloista on löydetty 20 ja Kanadasta kuusi tautitapausta.

Lisäksi Uudessa-Seelannissa kymmenellä Meksikosta palanneella opiskelijalla on todennäköisesti sikainfluenssa.

Suomi ei vielä ole ryhtynyt varotoimiin taudin leviämisen estämiseksi. Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mukaan EU-maiden terveysviranomaiset pitävät aiheesta puhelinkokouksen vielä tänään.

Maailman terveysjärjestön WHO:n on määrä päättää ylihuomenna, onko tarpeen ryhtyä entistä tiukempiin varotoimiin sikainfluenssan vuoksi ja nostaa valmiustasoa. Tällä hetkellä valmius on tasolla kolme kuusiportaisella asteikolla.

Venäjä rajoittaa lihan tuontia

Venäjä on ilmoittanut lopettavansa lihantuonnin Meksikosta, useista Yhdysvaltain osavaltioista sekä yhdeksästä Latinalaisen Amerikan valtiosta.

Asiasta kertoi Venäjän pääministeri Vladimir Putinin edustaja. Lihantuonti lopetetaan varotoimena sikainfluenssan leviämisen estämiseksi.

Lisäksi venäläiset viranomaiset kertovat ottavansa lentokentillä käyttöön erityistoimet Pohjois-Amerikasta ja erityisesti Meksikosta tulevien matkustajien varalta.

Myös Japanissa on kiristetty lentokentillä Meksikosta saapuvien matkustajien tarkastuksia.

Katso Aino Huilajan juttu, Päivi Sinisalon raportti Washingtonista ja tutkimusprofessori Petri Ruudun haastattelu (Kymmenen uutiset 26.4.2009)

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.