Mainos

Sikainfluenssa sulki kirkotkin Meksikossa

Ravintolat suljettiin Meksikon pääkaupungissa tiistaina 28.4.2009. Kuva: Epa

Meksikon pääkaupungissa Méxicossa on suljettu lähes kaikki ihmisten mahdolliset tapaamispaikat.

Ministerineuvos Seppo Tunturi Suomen Meksikon suurlähetystöstä kertoo, että taudin pahiten runtelemassa pääkaupungissä ja sen lähiseuduilla avoinna ovat lähinnä vain ruokakaupat.

Viranomaiset pyrkivätkin kaikin tavoin estämään ihmisten kokoontumisen influenssan leviämisen estämiseksi. Ravintoloiden lisäksi suljettuina ovat niin kuntosalit kuin kirkotkin.

- Jumalanpalvelukset järjestetään joko niin, että ne televisioidaan ilman seurakuntalaisia tai sitten ne pidetään avoimissa tiloissa. Suositus kuitenkin on, ettei messuja järjestetä perinteiseen tapaan, Turturi kertoi MTV:n uutisille.

Tunnelma pääkaupungissa onkin ollut hiljainen.

- Lauantaina ja sunnuntaina kaupunki tuntui lähes kuolleelta. Ihmisillä ei ollut mitään järkevää syytä olla liikenteessä.

Työelämä on maanantaista lähtien kuitenkin tuonut liikennettä pääkaupunkiin.

- Toisaalta Meksikon viranomaiset ovat vedonneet työnantajiin, että perheelliset ja esimerkiksi raskaana olevat naiset vapautettaisiin työtehtävistään tai heille yritettäisiin mahdollistaa etätyön tekeminen. Suurin osa ihmisistä käy kuitenkin töissä normaalisti, Tunturi sanoo.

Eilen maassa alettiin ensimmäistä kertaa pohtia myös epidemian merkitystä maan taloudelle. Turismi on toistaiseksi jäissä ja esimerkiksi pääkaupungin 30 000 ravintolan sulkeminen jättää 45 000 ihmistä ilman palkkaa ja ravintoloitsijat ilman tuloja.

Tunturin mukaan kaupungissa ei kuitenkaan ola havaittavissa paniikkia vaan aitoa huolta siitä, millaisiin mittasuhteisiin epidemia kaikkinensa leviää.

Meksikon pääkaupungin asukkaat välttelevät tartuntaa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.