Mainos

Sikainfluenssa saattoi levitä keravalaiskouluun

Toinen sikainfluenssan saaneista suomalaisista ehti käydä matkansa jälkeen koulullaan ennen sairauden ilmenemistä. Meksikossa pari viikkoa olleista nuorista aikuisista toinen sairastui jo matkalla, toinen pian sen jälkeen. Myöhemmin sairastunut ehti käydä koulullaan Keravan Laurea-ammattikorkeakoulussa.

Oppilaitoksen henkilökunta ja opiskelijat ovat saaneet sähköpostin, jossa asia kerrotaan ja neuvotaan toimenpiteet siltä varalta, että oireita ilmenee.

- Yhteisön kuuluu tietysti ensinnäkin tiedottaa ja kertoa kuinka ihmisten tulee toimia. Eli yhteisön täytyy varautua tällaiseen tilanteeseen ja täytyy pyrkiä myöskin pysäyttämään tartunnan leviäminen, mutta yksilön ei tarvi olla tässä nyt mitenkään kohtuuttoman huolissaan, toteaa ylilääkäri Terhi Kilpi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Suomalaiset sikainfluenssapotilaat voivat hyvin. Kahden varman tapauksen lisäksi tutkinnassa on ainakin kaksi näytettä: toinen Keski-Pohjanmaalla ja toinen Savossa. Molemmissa tapauksissa tutkimustulokset on luvattu täksi päiväksi.

Suomessa on varauduttu laajaan epidemiaan. Jos tauti iskee kunnolla, niin yksilöä suuremmassa vaarassa on yhteiskunta, jonka toiminnat vaikeutuvat, kun työntekijät ovat sairaina ja sairaanhoito ylikuormittuu vakavasti.

Lue myös:

Katso Saara Rantasen juttu (Huomenta Suomen uutiset 13.5.2009)

Katso ylilääkäri Terhi Kilven ja ylilääkäri Olli Haikalan haastattelut (Huomenta Suomi 13.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.