Mainos

Sikainfluenssa pelättyä lievempi tauti

Sikainfluenssaepidemia on asiantuntijan mukaan osoittautumassa pelättyä lievemmäksi taudiksi. Esimerkiksi Meksikossa arvio kuolonuhrien määrästä on laskenut.

Tutkimusprofessori Petri Ruutu Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sanoo, että aluksi keskityttiin vain vakaviin tapauksiin.

- Meksikossa näytteenotto kohdistui aluksi kaikkein vakavimpiin tapauksiin, jotka olivat päätyneet sairaalaan. Osa heistä oli jo kuollut. Nyt kun näytteenotto on laajentunut ja on saatu tuloksia myös henkilöistä sairaalan ulkopuolella, niin kuolleiden osuus on laskemassa jatkuvasti

Tartuntatapausten määrä ja maiden määrä, johon tauti leviää, on kuitenkin lisääntymässä.

Viranomaisten mukaan Suomessa ei ole kuitenkaan raportoitu uusista sikainfluenssaepäilyistä. Euroopan tautikeskuksen ECDC:n tänään päivittämien tietojen perusteella, Suomessa ei ole selvityksen alla uusia taudin kriteerit täyttäviä tapauksia.

Lahdesta raportoidussa epäillyssä tapauksessa laboratoriotesti sulki pois influenssan mahdollisuuden. Lisäksi laboratorioihin on lähetetty joitakin näytteitä potilaista, jotka eivät täytä laboratoriotutkimukseen tarvittavia kriteerejä.

Euroopan tautikeskuksen tuoreiden tietojen perusteella maailmassa on reilut 630 varmistettua sikainfluenssatapausta. Näistä lähes 400 on Meksikossa ja noin 140 Yhdysvalloissa. Varmistettuja tapauksia raportoineiden maiden lukumäärä lisääntyy päivittäin.

Taudin tarttuvuudesta tietoa parin viikon sisällä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan varmaa tietoa sikainfluenssan tarttuvuudesta saadaan viikon tai kahden sisällä. Toistaiseksi epidemian kehitys muistuttaa yhä enemmän tavallista kausi-influenssaa.

Influenssavirus tarttuu yskiessä ja aivastaessa tai käsien välityksellä. Viranomaiset muistuttavatkin edelleen, että sairastumista voi ehkäistä noudattamalla hyvää hygieniaa.

(MTV3)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 2.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.