Mainos

Sikainfluenssa kiihtyy etelässä

Sikainfluenssa on äitynyt epidemiaksi myös pääkaupunkiseudulla. Tartuntoja on havaittu kouluissa ja päiväkodeissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Esimerkiksi Espoossa tietoja sairastumisista on kantautunut noin 30 koulusta ja päiväkodista. Erään luokan oppilaista jopa puolet on joutunut jäämään pois koulusta.

- Loppuviikosta saamme tietää, ovatko tapaukset sikainfluenssaa vai tavallista kausi-influenssaa, sanoo Espoon tartuntatautilääkäri Stiina Zitting.

- Selvää on, että epidemia on nyt tulossa.

Meilahdessa viidesosa oppilaista sairaana

Helsingissä sikainfluenssaa on tavattu ainakin kahdesta koulusta. Meilahdessa 520 oppilaan englantilaisessa koulussa enimmillään on ollut sairaana sata oppilasta, joista ainakin neljällä on todettu sikainfluenssa.

Rehtori Erkki Lehdon mukaan oppilaiden poissaolot ovat kuitenkin olleet lyhyitä.

- Epäilen, että suuri osa sairastumisista on kausi-influenssaa.

Epidemia vahvimmillaan loppukuussa

Vantaan sosiaali- ja terveystoimi kertoi eilen, että Kuusikon koulussa kymmenien epäillään sairastuneen sikainfluenssaan. Tänään tietoja tartunnoista on tullut useista muistakin vantaalaiskouluista.

Viime viikolla Vantaalla diagnosoitiin kaikkiaan yli 50 sikainfluenssatapausta, mikä on kaksinkertainen määrä edellisviikkoon verrattuna, kertoo Vantaan vastaanottotoiminnan johtava ylilääkäri Kirsi Savolainen.

- Todennäköisesti tahti kiihtyy tällä viikolla, Savolainen sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Petri Ruutu uskoo, että epidemian huippuvaihe koetaan etelässä muutaman viikon kuluessa.

- Sikainfluenssaepidemia on nyt kiihtyvässä vaiheessa, mikä ennakoi, että epidemian vahvin vaihe on Uudellamaalla viimeistään loppukuusta.

SIKAINFLUENSSA LEVIÄÄ MM. TAMPEREELLA JA HELSINGISSÄ

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.