Sikainfluenssa jatkaa leviämistään maailmalla

Kaksi uutta maata on ilmoittanut tänään ensimmäisistä sikainfluenssatartunnoistaan. Turkki ja Intia ovat vahvistaneet, että maasta on löytynyt sikainfluenssaa.

Turkin ensimmäinen tautitapaus todettiin myöhään perjantai-iltana maahan saapuneella yhdysvaltalaisella miesmatkustajalla. Istanbulin Ataturkin lentokentälle asetetut lämpökamerat havaitsivat yhdellä saapuvista matkustajista kovan kuumeen. Laboratoriokokeissa tapaus varmistui sikainfluenssatartunnaksi. Myöhemmin myös miehen vaimolla todettiin tarunta.

Myös Intian tautitapaus havaittiin lentokentällä, eteläisessä Hyderabadin kaupungissa. Sairastunut, intialainen mies oli saapunut maahan Dubaista. Mies on eristyksessä ja hänen tilaansa tarkkaillaan. Hänen kanssaan samalla lennolla olleita matkustajia yritetään jäljittää.

Lisäksi Japanissa on varmistettu sikainfluenssan levinneen myös maan rajojen sisällä. Japanissa on todettu kaikkiaan kolme tartuntaa ihmisiltä, jotka eivät ole matkustaneet ulkomailla.

WHO:n mukaan noin 7 500 ihmistä on tähän mennessä sairastunut sikainfluenssaan. Virukseen on kuollut kaikkiaan 65 ihmistä 34 maassa.

(MTV3-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat