Mainos

Sijoitustoiminnan tappiot painoivat Nordeaa

Nordean koko alkuvuoden liikevoitto puolittui vuodentakaisesta. Huhti-kesäkuussa sijoitustoiminnan tappiot painoivat tulosta ja liikevoitto supistui.

Toisella neljänneksellä konsernin sijoitustoiminta kirjasi 54 miljoonan euron tappion, kun alkuvuonna sijoitustoiminta vielä oli muutaman miljoonan plussalla. Tappiot aiheutuivat osakekurssien laskusta sekä henki- ja vahinkovakuutuksen tappioista.

Rahoituskonsernin koko alkuvuoden liikevoitto oli 686 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 1231 miljoonaa euroa. Ilman sijoitustoiminnan tuottoja ja kuluja liikevoitto koko alkuvuonna oli 818 miljoonaa. Vuosi sitten vastaava luku oli 1174 miljoonaa euroa.

Pankin rahoituskate kohentui toisella neljänneksellä hieman vuoden alkuun verrattuna. Vakuutustoiminnan tulos ilman sijoitustoiminnan tulosta sen sijaan heikkeni 93 miljoonaan euroon. Koko alkuvuonna vakuutustoiminnan tuotot olivat kolmanneksen pienemmät kuin vuotta aiemmin.

Vahinkovakuutuksen suuret korvauskulut ja osakkeiden lasku heikensivät vakuutustulosta. Nordea kirjasi toisella vuosineljänneksellä tulokseensa varauksen Ruotsin eläkekassan vastuuvajeen kattamiseksi.

Tämä heikentää liikevoiton jälkeistä tulosta 152 miljoonaa euroa. Tulos ennen veroja oli nyt 91 miljoonaa, kun se alkuvuonna oli 269 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.