Mainos

Sijoitusrahastot vainusivat tekno-osakkeiden laskun

Sijoitusrahastot aavistivat maaliskuun lopun kurssilaskun ja kevensivät omistuksiaan uusissa teknologiayrityksissä voimakkaasti alkuvuonna. Tämä kävi ilmi MTV:n ja Kauppalehden selvityksestä, jossa käytiin läpi viime vuonna listautuneiden 15 teknologiayrityksen keskeiset omistusmuutokset.

Teknologiayritysten rajuun kurssilaskuun ei moni osannut varautua, mutta jotkut sentään osasivat.
Arvopaperikeskuksen osakasrekisteriä tutkimalla näyttää siltä, että parhaiten tulevan romahduksen haistoivat sijoitusrahastojen salkunhoitajat.

Selvityksessä käytiin läpi viime vuonna listautuneiden 15 teknologiayrityksen tärkeimmät omistajat. Vuodenvaihteen omistustilannetta verrattiin pääsiäisen tilanteeseen, ja muutos oli selvä. Muutamien suurten henkilöomistajien ohella myös sijoitusrahastot olivat keventäneet tekno-omistustaan oikealla hetkellä.

Vakuutusyhtiöiden ajoitus ei näytä aivan yhtä onnistuneelta - monet niistä kasvattivat tekno-omistuksiaan alkuvuonna. Esimerkiksi Ilmarinen, Varma-Sampo ja Eläke-Fennia ostivat lisää Perlosta.

Osakasrekisteristä on luettavissa myös, että ulkomaalaisomistus teknologiayhtiöissä lisääntyy vähitellen. Esimerkiksi TJ Groupin osakemäärä Meritan hallintarekisterissä lähes kolminkertaistui alkuvuonna.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.