Mainos

Sijoitusrahastot kasvoivat helmikuussa

Kiinnostus rahastosijoittamiseen oli helmikuussa edelleen kasvussa. Sijoitusrahastot kasvoivat viime kuussa runsaan miljardin yli 22 miljardiin markkaan

Helsingin pörssin tuoreen rahastoraportin mukaan sijoitusrahastot saivat helmikuussa 6780 uutta sijoittajaa, ja rahastosijoittajia oli helmikuun lopussa yhteensä 106592. Suomeen rekisteröityjen sijoitusrahastojen pääoman arvo kasvoi helmikuussa 1,6 miljardia 22,1 miljardiin markkaan. Uudesta pääomasta miljardi markkaa kertyi uusista sijoituksista ja loput kurssinousuista.

Markkamääräisesti nettolisäys oli helmikuussa suurinta eli 418 miljoonaa markkaa yhdistelmärahastoissa, joilla oli pääomia runsaat viisi miljardia markkaa. Omistajia yhdistelmärahastoilla oli 33520 eli 636 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin.

Suosituinta sijoitus oli kuitenkin edelleen osakerahastoihin, joiden pääomat kasvoivat 304 miljoonaa markkaa runsaaseen seitsemään miljardiin markkaan. Sijoittajien lukumäärä osakerahastoissa oli helmikuun lopussa 51662 sijoittajaa, jossa oli lisäystä 5898.

Pitkän koron rahastojen osuus rahastopääomasta oli 3,9 miljardia markkaa ja lyhyen koron rahastojen 5,5 miljardia markkaa. Edellisissä nettolisäys helmikuussa oli 285 miljoonaa markkaa, mutta lyhyen koron rahastoista poistui pääomia 139 miljoonaa markkaa. Vipurahastojen pääoma oli helmikuun lopussa 599 miljoonaa markkaa, jossa oli kasvua 136 miljoonaa markkaa.

Osakerahastoilla parhaat tuotot

Parhaaseen tuottoon rahastoista pääsivät vuoden aikavälillä osakerahastot. Näistä viiden tuotto ylitti vuoden ajanjaksolla Hex-portfoliotuottoindeksin 34,9 prosentin lukeman. Sen sijaan muissa rahastoissa, ottamatta lukuun vipurahastoja, tuotot jäivät alle pörssin keskimäärisen tuoton. Parhaan tuoton eli 37,4 prosenttia osakerahastoista antoi vuoden ajalta PSP-Kasvuosake. Gyllenberg Small Firm -osakerahaston tuotto oli 37,1 prosenttia ja Leijona-Osakkeen 36,6 prosenttia.

Yhdistelmärahastoista paras oli vuoden ajanjaksolla FIM Forte 30,1 prosentin tuotolla, ja vipurahastoista Gyllenberg Momentumin 55 prosentin tuotolla. Pitkän koron rahastoista paras oli Evli Valtionobligaatio 7,6 prosentin tuotolla, ja lyhyen koron rahastoista parhaaseen tuottoon ylti Interbank Likvidi 3,4 prosentin tuotolla. Huonointa eli 15,3 prosentin vuotuista tuottoa antoi osakerahastoista Odin Finland, ja yhdistelmärahastoista huonoin oli Op-Tuotto 10,4 prosentilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.