Mainos

Sijoitusrahastoja enemmän kuin koskaan

Rahoitustarkastus pitää uusien sijoitusrahastojen syntymistä hyvänä: valikoima laajenee ja kilpailu kiristyy.

Sijoitusrahastojen määrä on noussut uuteen ennätykseen. Rahoitustarkastuksen (Rata) selvityksen mukaan suomalaiset rahastoyhtiöt hallinnoivat lokakuun lopussa hieman yli 450:tä sijoitusrahastoa. Määrä on kasvanut noin 50:llä vuoden alusta. Kasvuvauhti on ollut samansuuruista kuin 1990-luvun loppuvuosina.

Rata pitää uusien sijoitusrahastojen syntymistä hyvänä: valikoima laajenee ja kilpailu kiristyy. Kilpailun ansiosta sijoittaja ei ole yhden palveluntuottajan varassa. Sen pitäisi pudottaa palkkioita. Toisaalta parasta vaihtoehtoa voidaan hakea palvelua vertaamalla.

Rata tuo julkaisussaan kuitenkin esiin myös alan liittyviä pulmia. Yksi näistä on erilaisten trendituotteiden synty. Kun niihin virtaa pääomia, rahasto-osuuden omistajalta voi "hävitä sijoitusrahasto alta" eikä se ole aina rahastosijoittajan edun mukaista.

Kun rahaa virtaa jo toimineista rahastoista uusiin, rahastoyhtiö voi joutua lakkauttamaan tai sulauttamaan rahastoja. Määräyksiä tulee lainsäädännöstä, mutta ratkaisuja voidaan tehdä myös toiminnan järkeistämiseksi.

-Tämä voi tulla yllätyksenä sille osuudenomistajalle, joka on sijoittanut pitkäjänteisesti kyseiseen rahastoon, Rata huomauttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.