Mainos

Sijoitusrahastoja avataan nyt lapsille

Yhä useampi vanhempi kartuttaa jälkikasvunsa varoja sijoittamalla säännöllisesti lapsen nimissä olevaan sijoitusrahastoon. Tarkkoja tietoja lapsista sijoittajina ei ole, mutta pankkien mukaan merkittävä osa viime vuonna tehdyistä rahastosäästösopimuksista tehtiin lasten nimiin. Useimmiten rahastoihin sijoitetaan lapsilisä tai osa siitä.

Tänäkin vuonna yli seitsemänkymmentä prosenttia suomalaisista aikoo säästää tai sijoittaa rahojaan. Yhä useampi vanhempi tai isovanhempi on päättänyt sijoittaa rahaa suoraan jälkikasvunsa nimiin.

Suomalaisten rahastosäästäminen on kasvanut rajusti viime vuosina ja jo lähes puolet kotitalouksista omistaa osakkeita tai rahastoja. Uusin trendi on avata lapselle oma sijoitusrahasto.

Esimerkiksi Osuuspankissa uusien rahastosopimusten määrä nousi viime vuonna lähes kolmanneksella, näistä merkittävä osa tehtiin lasten nimiin.

Monet sijoitusrahastot ovat kasvattaneet arvoaan viime vuosina jopa kymmeniä prosentteja, joten vanhemmat arvioivat rahastot tuottoisammaksi kuin pelkät määräaikaistilit. Lasten nimiin valitaan kuitenkin yleensä turvallinen ratkaisu.

Useimmat vanhemmat eivät odotakaan rahastoista lapsilleen suuria jättipotteja, vaan toivovat niiden helpottavan myöhemmin nuoren elämän alkuunpääsyä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.