Mainos

Sijoitusrahastoissa jo lähes 19 miljardia

Nettosijoitukset suomalaisiin sijoitusrahastoihin kasvoivat marraskuun aikana 430 miljoonalla markalla, ja rahastojen kokonaispääoma oli kuukauden lopussa 18,8 miljardia markkaa.

Nettolisäys kertyi lähes kokonaan ulkomaisiin osakkeisiin sijoittavista rahastoista.
Voimakkaimmin kasvoivat sijoitukset osakerahastoihin, joihin kertyi uutta pääomaa 470 miljoonaa markkaa. Lyhyen koron rahastoista sen sijaan vedettiin pois sijoituksia 130 miljoonaa markkaa.

Marraskuun lopussa Suomeen rekisteröityjen rahastojen pääomasta eniten eli 6,4 miljardia markkaa oli edelleen lyhyen koron rahastoissa. Osakerahastoihin oli sijoitettuna runsaat viisi miljardia markkaa, yhdistelmärahastoihin vajaat neljä miljardia ja pitkän koron rahastoihin lähes kolme miljardia markkaa. Vipurahastojen pääoma oli 325 miljoonaa markkaa.

Sijoittajien lukumäärällä mitaten eniten eli 40679 rahasto-osuuksien omistajia oli osakerahastoissa. Yhdistelmärahastoissa omistajia oli marraskuun lopussa 30813. Vähiten eli 1503 sijoittajia oli vipurahastoissa.

Osakerahastoista eniten uutta pääomaa eli noin 430 miljoonaa markkaa keräsivät ulkomaisiin kohteisiin sijoittavat rahastot. Etenkin Meritan uusiin ulkomaisiin osakkeisiin sijoittavat rahastot kiinnostivat sijoittajia. Näiden osuus marraskuun nettosijoituksista oli noin 330 miljoonaa markkaa.

Parhaat tuotot vipurahastoista

Parhaiten vuoden ajanjaksolla ovat sijoitusrahastoista menestyneet vipurahastot: Interbank Vipu tuotti 47,5 prosenttia ja Arctos Futura 35,3 prosenttia. Vastaavaan aikaan Hex-tuottoindeksi vahvistui 44,7 prosenttia, mutta paremmin vertailukohteeksi sopiva ja Nokian painoarvoa rajoittava portfolioindeksi nousi 37,5 prosenttia.

Osakerahastoista parhaaseen eli 43,3 prosentin vuosituottoon pääsi Alfred Berg Finland. Yli 40 prosentin tuoton osakerahastoista antoivat myös Carnegie Osake ja Aktia Capital.

Yhdistelmärahastoista kärkisijan vuosituotolla mitaten sai FIM Forte 35 prosentin tuotolla. Pitkän koron rahastoista paras oli Arctos Fenno 6,4 prosentin tuotolla ja Lyhyen koron rahastoista Interbank Likvidi 3.06 prosentin tuotolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.