Mainos

Sijoituspankit menettämässä miljardeja Enron-jupakassa

Kuusi sijoituspankkia saattaa menettää yli 5 miljardin dollarin saatavat Enronilta autettuaan yhtiötä pettämään sijoittajia. Kaikkien velkojien yhteissaatavat ovat 67 miljardia dollaria.

Kuusi kansainvälistä investointipankkia on vaarassa menettää yli 5 miljardin dollarin saatavat Enronilta, koska pankit auttoivat yhtiötä pettämään sijoittajia, sanoi konkurssitutkija Neal Batson eilen New Yorkissa julkistetussa raportissa. Enron hakeutui velkasaneeraukseen joulukuussa vuonna 2001.

Selvityksen julkistamispäivänä kaksi pankeista eli Citigroup ja J.P.Morgan Chase maksoi vapaaehtoisesti yli 300 miljoonaa dollaria sopiakseen syytteet, joiden mukaan ne olivat auttaneet Enronia kätkemään velkoja ja paisuttelemaan yhtiön tuottoja.

Batsonin mukaan on todisteita siitä, että pankit, joihin kuuluvat myös Barclays Bank, Canadian Imperial Bank of Commerce, Deutsche Bank ja Merrill Lynch, tiesivät Enronin toimiin liittyneistä "väärinkäytöksistä" ja "olivat osallisena" Enronin työntekijöiden kirjanpitorikoksissa.

Konkurssioikeus voi Batsonin mukaan päättää, että pankkien saatavat maksetaan tästä syystä vasta muiden velkojien saatavien jälkeen. Käytännössä tämä voisi merkitä, että pankit menettävät kaikki yli 5 miljardin dollarin saatavansa.

Enronin yritysjärjestelyssä velkojille maksetaan alle viidennes heidän saatavistaan. Enronin velkojien saatavat ovat yhteensä 67 miljardia dollaria.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.