Mainos

Sijoittajat eivät luota Irlantiin

Markkinoiden luottamus Irlannin velanhoitokykyyn on heikko. Markkinareaktiot ja spekulaatiot EU:n tukipaketista muistuttavat vahvasti viime keväänä Kreikan tukipaketin alla käytyä keskustelua.

Talousuutistoimisto Bloombergin viime viikolla tekemässä 1030 sijoittajan, analyytikon ja välittäjän kyselyssä 51 prosenttia vastaajista piti Irlannin valtion velkojen uudelleenjärjestelyä todennäköisenä. Vastaajista 42 prosenttia piti sitä epätodennäköisenä.

Reutersin haastattelemista 30 analyytikosta 20 oli sitä mieltä, että Irlanti hakee ulkopuolista apua ensi vuoden loppuun mennessä. Irlannin lisäksi kyselyt kertovat vahvasta epäluottamuksesta Kreikan ja Portugalin velanhoitokykyyn.

Investointipankkien ja sijoitusrahastojen analyytikot eivät ole vain viileitä tarkkailijoita. Käytännöllisesti katsoen kaikki suuret sijoittajat pitävät varoja valtion lainoissa ja käyvät niillä aktiivista kauppaa. Riskilainojen tuotto on kolmin-nelinkertainen Saksan tai Suomen valtion lainoihin verrattuna.

Irlannin valtion kymmenen vuoden lainan korko oli maanantaiaamuna jälkimarkkinoilla 8,39 prosentissa. Se laski hieman perjantaista. Kreikan kymmenen vuoden korko oli 11,50 prosentissa, Portugalin 6,85 prosentissa ja Espanjan 4,56 prosentissa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Katso Leea Ollikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.