Mainos

Sijoittaja: Nämä viisi pörssiyhtiötä saattavat yllättää

Pörssiyhtiöiden tulosraportointikausi on käynnistynyt hiljalleen, mutta jo ensi viikolla yli 20 yhtiötä julkaisee huhti-kesäkuun tuloksensa. Analyysipalveluyhtiö Inderes on listannut viisi yhtiötä, joilta on lupa odottaa yllättävän positiivisia tuloksia.

Ykköseksi yllätyslistalla kiilaa monialayhtiö Revenio Group. Inderesin mukaan yhtiöltä voidaan odottaa varsin positiivista tulosta, koska erityisesti terveydenhuoltoliiketoiminnalla pyyhkii hyvin.

– Yhtiö osoitti vahvan käänteen viime vuoden viimeisellä kvartaalilla. Terveydenhuoltosegmentti tekee todella vahvaa ja tasaista jälkeä. Koska kyseessä on monialayhtiö, niin myös muut segmentit ovat yltäneet hyvään kannattavuuteen, Inderesin varatoimitusjohtaja Mikael Rautanen kertoo MTV3 Uutisille.

Inderes odottaa, että Revenio Groupin huhti-kesäkuun liikevoitto nousee 1,0 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 0,3 miljoonasta eurosta.

Myös Wärtsilällä pyyhkii

Rautasen mukaan myös konepajateollisuudella pyyhkii lujaa. Voimaloita ja merimoottoreita valmistavalta Wärtsilältä voidaankin odottaa positiivista tulosta.

– Etenkin voimalaitosmarkkinoiden parantunut aktiviteetti tukee Wärtsilää, koska maailman kasvavissa talouksissa, etenkin kiinassa, kärsitään sähköpulasta. Ja siellä tarvitaan varavoimaloita kompensoimaan tätä tilannetta, mikä tukee Wärtsilää, Rautanen tähdentää.

Inderes odottaa, että Wärtsilän toisen neljänneksen liikevoitto kasvaa kuudella prosentilla 111 miljoonaan euroon.

Analyysipalveluyhtiön yllätyslistalle mahtuvat myös teleoperaattori Elisa, jota tukee laaja älypuhelin- ja palveluvalikoima. Tietoturvayhtiö F-Secure on puolestaan hyötynyt tietoturva-alan positiivisesta vireestä.

Lisäksi Inderesin listalle pääsee teknologiayhtiö Exel Composites, koska yhtiö on saanut kannattavuuden kuntoon muun muassa tehostamisohjelmallaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.