Mainos

Sijaispula hiljentää Husin sairaaloita kesällä

Pula hoitajista pakottaa sulkemaan aiottua enemmän vuodepaikkoja Husin sairaaloissa tänä kesänä. Selvimmin tämä näkyy lasten ja nuorten sairaalassa sekä syöpätautien klinikalla.

Husin sairaaloista puuttuu tällä hetkellä noin 200 sijaista. Päteviä vuosilomasijaisia sairaaloihin on saatu noin 900. Epäpäteviä, lähinnä opiskelijoita, on sairaaloihin tulossa viitisensataa. Vuosilomasijaisia tarvittaisiin yhteensä noin 1600.

Husin viestintäpäällikön Riitta Lehtosen mukaan nyt alkaa näkyä, etteivät terveydenhoito-oppilaitoksista valmistuneet hoitajat hakeudukaan terveydenhoitoalalle.

- He menevät töihin sinne, missä palkka ja arvostus on parempi. Tosin hoitajapulaa esimerkiksi Helsingissä lisää myös sopivien kesäasuntojen puute, hän kertoo.

Sairaansijoja suljetaan yli 200

Erityisesti poliklinikat hiljenevät kesäkuukausina. Niistä 74 prosenttia joko suljetaan osaksi kesää tai niiden toimintaa supistetaan.

Sairaansijat vähenevät Husin sairaaloissa kesäksi noin 230:llä eli liki kuudella prosentilla. Vähennykset tuntuvat erityisesti Helsingin sairaaloissa. Prosentuaalisesti eniten sairaansijoja suljetaan lasten ja nuorten sairaalassa sekä syöpätautien klinikalla.

Toimialoista silmä- ja korvasairauksien vastaanotot ja neurologian ja neurokirurgian poliklinikat ovat kesällä useimmin kiinni. Osastojen ja poliklinikoiden sulkeminen ajoittuu lähinnä kesä-elokuulle.

Jorvin ja Peijaksen sairaalat sulkevat myös kaavailtua enemmän vuodepaikkoja. Jorvissa aiottiin sulkea kolme prosenttia sairaansijoista, mutta ongelmat sijaisten saannissa pakottavat kuitenkin laajempiin supistuksiin.

Peijas joutuu sulkemaan saman syyn vuoksi 32 vuodepaikkaa aiottua enemmän.

Länsi-Uudellamaalla toimitaan heinäkuuta lukuunottamatta lähes normaalisti. Heinäkuussa kolme vuodeosastoa on kiinni. Hyvinkäällä suljetaan keskikesäksi kaksi vuodeosastoa. Lohjalla ja Porvoossa vain yksi vuodeosasto on kesällä kiinni.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja