Mainos

Sijaisperheistä paha pula pääkaupunkiseudulla: Etsitään erityisesti kouluikäisille

Sijaisperheitä tarvitaan kipeästi erityisesti pääkaupunkiseudulla, tiedottaa Pelastakaa Lapset ry.

Pelastakaa Lapset ry etsii uusia sijaisperheitä lapsille. Erityisesti sijaisperheitä etsitään kouluikäisille lapsille ja pääkaupunkiseudulla. Myös ruotsinkielisille sijaisperheille on tarvetta.

Perhehoito tarjoaa lyhytaikaista tai pitkäaikaista hoitoa sijoitusta tarvitsevalle lapselle. Näin lapsi saa mahdollisuuden kokea vakaata perhe-elämää, luoda läheisiä ihmissuhteita ja oppia elämän perusasioita. Perhehoitoa järjestetään sijaisperheissä, joiden vanhempia kutsutaan sijaisvanhemmiksi.

Lähde: Pelastakaa Lapset ry

Järjestelyssä lapsi elää sijaisperheen jäsenenä oman kotinsa ulkopuolella, kun puutteet lapsen huolenpidossa, kodin olosuhteet tai lapsen oma käyttäytyminen uhkaavat vakavasti vaarantaa lapsen terveyttä.

Sijaiskoti antaa lapselle mahdollisuuden kokea vakaata perhe-elämää, luoda läheisiä ihmissuhteita ja oppia elämän perusasioita. Tavoitteena on edistää lapsen perusturvallisuutta ja sosiaalista kehitystä sekä antaa lapselle mahdollisuus läheisiin ihmissuhteisiin.

Sijaisperhettä tarvitsevat lapset ovat eri-ikäisiä ja tarpeiltaan erilaisia. Monet sijoitettavat lapset tarvitsevat aikaisempien kokemustensa ja elämässä tapahtuneiden muutosten vuoksi tavallista enemmän huomiota, suojelua sekä hoivaa.

Sijaisvanhemmilta ei edellytetä työ- tai koulutustaustaa, sillä he saavat valmennuksen sijaisvanhemmuuteen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.