Mainos

Siivousyritykselle sakkoja – ulkomaalainen ei kelvannut töihin

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut tamperelaisen siivousalan yrityksen toimitusjohtajan sakkoihin työhönotossa tapahtuneesta työsyrjinnästä.

Oikeus katsoi toimitusjohtajan syyllistyneen työsyrjintään työnhakijan etnisen alkuperän perusteella.

Yrityksen toimitusjohtaja tuomittiin 20 päiväsakkoon eli yhteensä 120 euron sakkoihin. Lisäksi toimitusjohtaja tuomittiin maksamaan 500 euroa korvauksena työpaikkaa hakeneelle henkilölle.

Yrityksessä oli viime vuoden tammikuussa auki kaksi kotisiivoojan tehtävää. Yrityksen toimitusjohtaja ilmoitti englanninkielisellä sähköpostiviestillä ja työhakemuksella työtä hakeneelle työnhakijalle, että yritys palkkaa vain Suomessa syntyneitä työntekijöitä. Hakijalla oli myös ulkomaalaisperäinen nimi.

Käräjäoikeudessa toimitusjohtaja esitti, että tapahtuneessa oli kyse hänen omasta huonosta englannintaidostaan. Tarkoitus oli kertoa, että työssä tarvitaan sujuvaa suomen kielen taitoa, koska työhön sisältyi niin sanottuja kotipalvelutehtäviä.

Käräjäoikeus katsoi, että toimitusjohtajan lähettämässä viestissä ei ollut tulkinnanvaraa. Toimitusjohtaja oli myös opiskellut englantia, joten tämän oli täytynyt ymmärtää, mitä hän on viestiin kirjoittanut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.