Mainos

Siivoojien palkankorotuksista kiistaa

Työantajia edustava Kiinteistöpalvelut ry Kipa ja Palvelualojen ammattiliitto PAM kiistelevät siivoojien palkankorotuksista.

Kiinteistöpalvelut ry Kipa kiistää toukokuun alusta voimaan tulleet siivoojien 4,3 prosentin palkankorotukset ja on vienyt asian työtuomioistuimen käsittelyyn. Työantajan mukaan korotukset kuitenkin maksetaan siihen asti, kun työtuomioistuin on tehnyt päätöksensä.

PAM kertoo, että se ei tällä hetkellä näe Kipaa luotettavana sopimuskumppanina, ja siksi se keskeyttää kaiken paikallisen sopimustoiminnan siihen asti, kun kanne on käsitelty.

Kanteessaan työtuomioistuimelle Kipa pitää siivoojien palkankorotusta perusteettomana, koska Kipa ja PAM eivät päässeet sopimukseen alan uudesta palkkausjärjestelmästä.

Siivoojien palkankorotuksista on PAMin mukaan kiistelty useampaan otteeseen, viimeksi huhtikuun alussa, kun työnantajaliitto edellisen kerran uhkasi palkankorotuksen jäädyttämisellä. Viime lokakuussa solmitussa työehtosopimuksessa sovittiin, että 1.5. mennessä sovitaan ja otetaan käyttöön uusi palkkausjärjestelmä. Siitä ei päästy yhteisymmärrykseen.

PAM antaa vastauksensa kanteeseen ensi maanantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.