Mainos

Siivoojia marssi ulos protestiksi kehnoille palkkatarjouksille

Ulosmarsseja on tiedossa myös huomenna eri puolilla maata vastalauseena takkuaville työehtosopimusneuvotteluille.

Satoja siivoojia ja kiinteistönhoitajia on tänään marssinut ulos työpaikoiltaan useilla paikkakunnilla vauhdittaakseen takkuavia työehtosopimusneuvotteluja. Päivän mittaisia ulosmarsseja on luvassa myös huomiselle.

Työnantajapuolen Kiinteistöpalveluissa mielenilmaukseen osattiin varautua. Tämmöisestä oli jo pidempään merkkejä ilmassa, kertoi toimitusjohtaja Pia Grame'n. Hänen mielestään kyseessä on kuitenkin laiton työtaistelu, jolla pyritään vaikuttamaan työehtosopimusneuvotteluihin.

Työnantajaliitto harkitseekin työtaistelutoimien viemistä työtuomioistuimeen. Työrauhan pitäisi olla vielä voimassa, sillä työehtosopimus umpeutuu vasta kuun vaihteessa. Kiinteistöpalvelut on vedonnut Palvelualojen ammattiliittoon Pamiin, jotta työrauha työpaikoilla palautuisi välittömästi.

Kiukku kirvoitti spontaanit ulosmarssit

Ulosmarssit lähtivät liikkeelle spontaanisti iltapäivällä ja levisivät päivän mittaan useille paikkakunnille, kertoi Pamin viestintäjohtaja Timo Piiroinen. Ulosmarssin kirvoitti kiukku työnantajan palkkatarjousta kohtaan. Esitys olisi työntekijöiden mielestä vain lisännyt palkkaeroja entisestään. Palkkaneuvottelut katkesivat eilisiltana, eikä niiden jatkamisesta ole sovittu.

Siivoojia marssi ulos työpaikoilta tänään muun muassa Oulussa, Pietarsaaressa, Kuopiossa, Joensuussa, Turussa, Naantalissa, Hämeenlinnassa ja Ikaalisissa. Kaikkiaan ulosmarssijoita oli Pamin mukaan ainakin satoja.

Kiinteistöpalvelualalla työskentelee lähes 50 000 työntekijää, lähinnä siivoojina ja kiinteistönhoitajina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.