Mainos

Siivooja Åbo Akademin taidevarkauksien takana

Åbo Akademin pääkirjastossa viime syksynä tapahtuneet taidevarkaudet on selvitetty. Siivoojana toiminut henkilö on tunnustanut varastaneensa kuukausien kuluessa useita taide-esineitä. Lähes kaikki anastetut esineet on saatu takaisin.

Åbo Akademin tiedotuspäällikkö Ulla Achrén kertoo, että varastaminen on ollut mahdollista, koska kirjaston turvallisuusjärjestelmät eivät ole olleet täysin luotettavia. Tämän takia asia on haluttu myös pitää poissa julkisuudesta.

Arvokkaiksi luonnehditut taide-esineet oli toimitettu useisiin eri antikvariaatteihin. Osa tauluista ja veistoksista oli jo ehditty myydä edelleen. 19 esinettä on kuitenkin saatu takaisin. Achrénin mukaan muutamia on edelleen kateissa. Varastettu omaisuus kuuluu Åbo Akademin säätiölle, jolle se on tullut pääasiassa testamenttilahjoituksin. Säätiön taideomaisuutta Achrén pitää hyvin arvokkaana.
-Joukossa on mm. Edelfeltiä ja Lindholmia, vaikka nyt varastettujen esineiden joukossa sellaisia ei ollutkaan.

Åbo Akademi on jo ryhtynyt parantamaan turvajärjestelmiään. Taidevarkaus on poliisin tutkinnassa ja tulee aikanaan esille Turun käräjäoikeudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.