Mainos

Siitonen harkitsee eurovaaliehdokkuutta

Helsingin kaupunginjohtaja ylipormestari Eva-Riitta Siitonen on yksi mahdollinen kokoomuksen eurovaaliehdokas.

Kokoomuksen puoluesihteeri Heikki A. Ollila sanoi tänään STT:lle Siitosen nimen olleen pitkään esillä. Siitosen odotetaan tekevän ratkaisunsa huhtikuun aikana. Kokoomus päättää vielä auki olevista neljästä ehdokkaasta Euroopan parlamenttiin 27. huhtikuuta.

Helsingin Sanomissa kerrottiin tänään, että Helsingin kokoomuksessa Siitosen ehdokkuuden katsotaan olevan vain virallista sinettiä vailla. Siitonen itse oli sanonut lehdelle, ettei hän ole vielä tehnyt päätöstä.

Ollila ei suostunut spekuloimaan muilla mahdollisilla nimillä vielä vapaana oleviin paikkoihin. Myös kokoomuksessa olisi tarvetta vahvoille naisehdokkaille. Siitonen täyttää kirkkaasti tämän ehdon, ellei hänen ikäänsä pidetä rasitteena. Siitonen täyttää 64 vuotta toukokuun lopussa. Monet ovat jo ehtineet arvostella sitä, että europarlamenttiin haetaan vain julkkiksia ja eläkeikää lähestyviä poliitikkoja.

Siitonen aloitti Helsingin kaupunginjohtajana vuonna 1996. Sitä ennen hän oli Uudenmaan maaherra kuutisen vuotta. Siitonen oli kokoomuksen kansanedustaja vuosina 1983-1989.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.