"Siitä tuli farssi" – Valtteri Bottas paljasti pomonsa sanat kauden kovimman epäonnistumisensa jälkeen

Huonot tulokset ja sopimukseton tilanne aiheuttivat epävarmuutta Valtteri Bottaksessa kesällä 2019. Formula ykkösten suomalaistähti muistelee vaikeaa ajanjaksoa C Moren Never Give Up -dokumentissa.  

Bottas hyökkäsi Saksan ja Unkarin osakilpailuihin, kahteen viimeiseen GP:hen ennen kesätaukoa, 39 pisteen takamatkalta Mercedes-tallitoveri Lewis Hamiltoniin. Eroa oli saatava pienemmäksi ennen elokuun lomaa. 

– Hockenheim oli mahdollisuus. Minun olisi pitänyt saada Lewisia kiinni, jos olisin halunnut vielä taistella mestaruudesta. Se homma meni täysin toiseen suuntaan. Se oli vaikein hetki kaudesta, sadekisan loppupuolella ulosajoon keskeyttänyt Bottas kertaa.

Hamiltonilla oli kisassa omat ongelmansa, ja britti sai vain kaksi MM-pistettä. Johto Bottakseen oli kuitenkin 225-184 Saksan jälkeen. 

– Täytyy kyllä sanoa, että siinä kisassa oli vähän liikaa painetta koko tiimillä. Oli isot festivaalit, jotkut 50-luvun kamppeet kaikilla päällä ja juhlimme moottoriurheiluhistoriaa. Siitä koko viikonlopusta tuli vähän kuin farssi. Muistan kuinka Toto (tallipomo Wolff) sanoi kisan jälkeen palaverissa, että tämä on viimeinen kerta, kun leikimme mitään karnevaaleja kisaviikonloppuna, Bottas paljastaa.

Juttu jatkuu videon alla. 


Samaan aikaan Bottas eli jännittäviä aikoja, kun Mercedes ei ollut vielä tiedottanut Hamiltonin tallitoverista kaudelle 2020.

Vatvominen häiritsi suomalaisen ajamista, eikä hän tietänyt jatkoaan varmaksi lähdettyään elokuun ajaksi kesälomalle. Alla oli vielä Saksan kisan pettymyksen jatkoksi tullut 8. sija Unkarista.  

– En tiedä pelasiko joku jotain peliä. Se ei auttanut minun asiaani, vaikka itselläni oli haju, että hommien pitäisi jatkua. Nimeä ei kuitenkaan ollut paperissa.

Tämän takia Bottas varmisti selustansa. 

– Olisi ollut muitakin hyviä vaihtoehtoja, mutta onneksi kaikki meni niin kuin halusin, Bottas summaa viitaten vuoden jatkosopimukseen, josta tiedotettiin 26. elokuuta. 

Never Give Up – F1-kausi Valtterin silmin on katsottavissa cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Dokumentti esitetään MTV3-kanavalla 21. tammikuuta.   

Lue myös:

    Uusimmat