Siirtopommi laukeamassa – Cristiano Ronaldon paluu Real Madridiin lähestyy?

Italian jättiseuran Juventuksen kauden päätyttyä Mestarien liigassa jättipettymykseen kysymykset Cristiano Ronaldon, 36, tulevaisuudesta ovat nousseet jälleen ilmaan. Real Madridia lähellä olevan espanjalaislehti Marcan mukaan paluu edelliseen seuraan ei ole millään tavalla poissuljettua.

Ronaldo on iskenyt kuluvalla kaudella torinolaisille 34 ottelussa 30 maalia, mutta Ronaldon arvo Juventukselle mitataan ensisijaisesti joukkueen menestyksessä. Sen vuoksi hänet hankittiin: tuomaan kaivattua menestystä Mestarien liigassa, jonka voittamisesta portugalilaisella on runsaasti kokemusta.

Totuus on kuitenkin se, että Ronaldon kolmen Juventus-kauden aikana joukkue on pudonnut jatkopeleistä viimeistään puolivälierissä. Andrea Pirlon ryhmä on lisäksi häviämässä Internazionalelle taistelua Serie A:n voitosta.

Arviolta 31 miljoonaa euroa vuodessa Juventuksesta tienaava Ronaldo ei ole varsinaisesti epäonnistunut Torinossa, mutta ei ole vastaavasti tuonut sitä lisäarvoa seuralle, jonka vuoksi hänet hankittiin. Tämä on käynnistänyt spekulaatiot supertähden poistumisesta.

Samaan aikaan Real Madrid on tuskaillut maalintekonsa kanssa. Karim Benzema on nostanut Ronaldon lähdön myötä profiiliaan, mutta tämän takavuosien kaltaiseen suoritustasoon ranskalaisestakaan ei ole ollut.

Viime aikoina myös madridilaisten leiristä on vilkuteltu vihreitä valoja seuralegendan mahdolliselle paluulle.

– En olisi päästänyt häntä lähtemään, sillä hän on yksi maailman parhaista pelaajista, ja hän olisi vienyt meidät lähemmäs voittamista. Cristiano hävisi, Real Madrid hävisi. Hän on ratkaiseva pelaaja, joka auttoi meitä voittamaan, hallitsevan La Liga -mestarin kapteeni Sergio Ramos sanoi hiljattain Marcan mukaan.

Päävalmentaja Zinedine Zidane meni hiljattain jopa pidemmälle todetessaan Ronaldon saattavan olla kesällä matkalla takaisin Madridiin.

– Hänen paluunsa voisi tapahtua, Zidane totesi lyhyesti.

Marcan mukaan Ronaldo ymmärtää Italian seikkailunsa tulleen päätökseen. Juventuksen nostaminen Real Madridin kaltaiseksi Mestarien liigan menestyjäksi ei ole onnistunut. Projektin epäonnistumisen vuoksi Ronaldon kerrotaan olevan valmis poistumaan Juventuksesta.

Jos Real Madrid yhä osoittaa kiinnostusta portugalilaista kohtaan, ja lusitaani ilmoittaa jättävänsä Juventuksen, Cristiano Ronaldo saatetaan vielä kerran nähdä Real Madridissa.

Lue myös:

    Uusimmat