Mainos

Siirtolaiset mellakoivat italialaisessa saaressa

Tunisialaiset siirtolaiset mellakoivat tänään Italiassa Lampedusan saarella. Poliisi nujersi mellakan väkivalloin, jolloin kymmenet protestoijat loukaantuivat. Myös kolmen poliisin on kerrottu loukkaantuneen

Paikallisten medioiden mukaan mellakoihin osallistui satoja tunisialaisia siirtolaisia. Siirtolaiset protestoivat Lampedusan pienen vastaanottokeskuksen huonoja olosuhteita.

Lampedusan vakinaiset asukkaat vaativat nyt vihaisina kaupungin pormestarilta Bernardino De Rubeisilta ankarampia toimia siirtolaisten takia. Asukkaat muun muassa piirittivät tänään kaupungintalon.

– Minun täytyy puolustaa itseäni ja olen siihen valmis. Tämä on kuin sota-alue, pormestari sanoi. Pormestari on väkivallanuhan takia piilottanut pesäpallomailan toimistoonsa.

Siirtolaismäärä kasvanut jatkuvasti

Pormestari vetosi median kautta myös Italian valtioon, jotta se lähettäisi tunisialaisille laivoja ja helikoptereita evakuointeja varten. Jännitys Italian etelä-osassa sijaitsevassa saaressa on viime päivinä kasvanut, koska yli 1000 tunisialaista odottaa parhaillaan Lampedusassa käännytystä kotimaahansa Tunisiaan.

– Lampedusa täytyy tyhjentää siirtolaisista välittömästi. Emme voi antaa tämän Välimeren helmen muuttua sissien ja terroristien sota-alueeksi, Sisilian kuvernööri Raffaelle Lombardo sanoi.

YK:n pakolaistoimisto ja useat vapaaehtoisjärjestöt ovat esittäneet pettymyksensä Italian hallituksen toimiin tilanteessa, missä protestoijia kohtaan käytettiin väkivaltaa. Jännitys kaduilla on kasvanut jatkuvasti. Keskiviikkona aamulla yli 300 siirtolaista on marssinut Lampedusan kaduilla huutaen vapautta.

Italian hallituksen tietojen mukaan Lampedusaan on saapunut alkuvuodesta tähän päivään mennessä yli 50 400 siirtolaista, joista noin 45 000 on miehiä, loput naisia ja lapsia.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.