Mainos

Siirtolaiset marssivat oikeuksiensa puolesta USA:ssa

Yhdysvaltain kongressissa käsittelyssä oleva siirtolaislaki tekee Yhdysvalloissa laittomasti oleskelevista rikollisia. Mielenosoittajat eri puolilla Yhdysvaltoja ovat marssineet lakiehdotusta vastaan.

Tuhannet maahanmuuttajat ovat marssineet oikeuksiensa puolesta New Yorkissa ja muualla Yhdysvalloissa. Marssit ovat vastalause kongressissa käsittelyssä olevalle maahanmuuttajalaille.

New Yorkissa arviolta 10 000 mielenosoittajaa kantoi Latinalaisen Amerikan maiden lippuja ja huusi iskulauseita.

- Me emme ole rikollisia. Me olemme kaikki amerikkalaisia, kuului väkijoukosta.

Mukana oli muun muassa Meksikosta, Guatemalasta ja Ecuadorista Yhdysvaltoihin muuttaneita. Mielenosoittajia oli liikkeellä myös Kaliforniassa.

Kongressin edustajainhuone hyväksyi joulukuussa lakiesityksen, joka tekee Yhdysvalloissa laittomasti oleskelevista rikollisia. Tämän lakiesityksen mukaan Meksikon vastaiselle rajalle rakennettaisiin yli tuhannen kilometrin mittainen raja-aita.

Senaatti puolestaan keskustelee vaihtoehtoisesta lakiehdotuksesta, joka painottaisi työnantajan vastuuta olla palkkaamatta laittomia siirtolaisia. Tämä ehdotus antaisi väliaikaisille työntekijöille ja laittomille siirtolaisille mahdollisuuden saada lopulta Yhdysvaltain kansalaisuus.

Siirtolaislain uudistaminen on ajanut kymmeniätuhansia ihmisiä kaduille viime viikkoina.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.