Mainos

Siirtokuntaan hyökättiin Hebronin lähellä

Israelin armeija on kokenut menetyksiä Länsirannalla tapahtuneessa välikohtauksessa.

Israelin armeijan tankki Länsirannalla (arkistokuvaa).

Neljä israelilaista sai surmansa tänään Adoran juutalaissiirtokuntaan Länsirannalla tehdyssä hyökkäyksessä. Israelin armeijan mukaan kaksi tai kolme palestiinalaista tunkeutui Hebronin lähellä sijaitsevaan siirtokuntaan ja aloitti tulituksen asukkaita kohtaan. Hyökkääjät pääsivät ilmeisesti pakenemaan.

Tämä oli palestiinalaisterroristien ensimmäinen kuolonuhreja vaatinut isku kahteen viikkoon. Israelin radion mukaan israelilaiset sotilaat ampuivat myöhemmin tänään palestiinalaisen pyssymiehen Tufahissa, joka sijaitsee runsaan kahden kilometrin päässä Adorasta. Varmaa ei ole, oliko ammuttu yksi Adoran hyökkääjistä.
Mikään ryhmä ei heti hyökkäyksen jälkeen ilmoittautunut iskun tekijäksi. Palestiinalaiset tunkeutuivat Adorassa kahteen taloon. Yksi surmansa saaneista oli toisessa talossa ollut 6-vuotias tyttö. Israelin sotilaat puolestaan tappoivat lauantaina yhden palestiinalaisen lähellä Dugitin juutalaissiirtokuntaa Gazan kaistalla.

"Arafat vastuuseen"

Israelin hallitus vaati palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia ottamaan vastuun terrori-iskusta. -Arafat on sen pyramidin huipulla, joka on vastuussa tästä hyökkäyksestä, sanoi Israelin hallituksen edustaja Aryeh Mekel. -Tämänaamuinen hyökkäys Israelin kansalaisia vastaan osoittaa, että terroria ei vielä ole pyyhitty pois. Näyttää siltä, että eräät palestiinalaisten terroriryhmät ovat edelleen halukkaita tappamaan israelilaisia ja myös tekevät niin, Mekel muistutti. Kyseessä oli ensimmäinen palestiinalaisten isku sen jälkeen, kun itsemurhapommittaja tappoi kuusi ihmistä Jerusalemissa 12. huhtikuuta.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.