Siipikarjamääräykset astuvat voimaan

Maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö arvioi MTV3:n uutisille, että ensimmäiset lintuinfluenssalöydökset tehdään Suomesta jo ensi viikolla, kun lintujen kevätmuutto alkaa.

Siipikarjan sisälläpitomääräykset astuvat voimaan tänään. Niin sanotuilla riskialueilla siipikarja on tästä päivästä alkaen pidettävä sisällä lintuinfluenssan leviämisen ehkäisemiseksi.

Läänineläinlääkärit voivat myöntää poikkeuksia sisälläpitomääräyksestä strutsitiloille tai riistalintutarhoille. Myös luomutilat saavat erillisiä ohjeita määräyksen toteuttamiseksi.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus on voimassa toukokuun loppuun eli lintujen kevätmuuton ajan.

"Ensimmäinen löydös Suomesta jo ensi viikolla"

Maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Matti Aho arvioi MTV3:n uutisille, että Suomesta tehdään ensimmäiset lintuinfluenssalöydökset jo ensi viikolla lintujen kevätmuuton alettua.

- Kyllä se todennäköisyys lisääntyy päivä päivältä. Nyt Suomessa on talvi vielä, ja kun kevät koittaa ja säät lämpenevät, niin muuton pääosa saapuu Suomeen ja on erittäin todennäköistä, että muuttolintujen, erityisesti muuttavien vesilintujen mukana virusta tulee. Käytännössä ensimmäiset löydökset ovat odotettavissa viikon, kahden viikon kuluttua.

Ahon mukaan ensimmäiseksi lintuinfluenssaa löydetään todennäköisesti Ahvenanmaalta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat