Mainos

Siimes: yhteisövero pois kirkolta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes esittää, että kirkon yhteisöverosta saama osuus siirretään kokonaan kunnille. Siimeksen mielestä luopumalla pysyvästi ja ilman vastiketta oikeudestaan yhteisöveron tuottoon kirkko olisi "uskottavasti mukana siinä köyhyyden vastaisessa työssä, jota se on muilta yhteiskunnallisilta toimijoilta vaatinut".

Siimekselle ei riitä kokoomuksen taholta tehty esitys, että kirkko ja kunnat sopisivat järjestelystä, jolla kirkko vapaaehtoisesti luovuttaisi osan veron tuotosta kunnille.
-Veroasiat ovat aina lainsäädäntöasioita ja ne edellyttävät siksi valtion aktiivista ja määrätietoista panosta, Siimes huomautti. Siimes johti tänään ensimmäistä kertaa uutena puheenjohtajana puolueensa hallituksen kokousta. Puoluehallitus päätti, että puolueen valtuuston hyväksyntä ministerinvaihdokselle hankitaan puhelinkokouksella.

Kun puoluevaltuuston kanta on tiedossa, eduskuntaryhmä tekee elokuussa lopullisen päätöksen Siimeksen valinnasta uudeksi kulttuuriministeriksi. Claes Andersson tekee tilaa seuraajalleen syyskuun alusta. Toinen sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen selvitti puolueensa hallitukselle julkista kiistaansa oikeuskanslerin kanssa autonkuljettajien työehtosopimusta koskevassa asiassa. Ministeri puolustautui sillä, että oikeuskansleri ei vaatinut itse päätöksen muuttamista, vaan puuttui ainoastaan sen valmistelun tapaan.

Puoluehallitus seisoi ministerin takana, joskin eräiden mielestä hänen olisi ehkä kannattanut asetella sanansa hieman tarkemmin, kun hän kommentoi julkisuudessa oikeuskanslerin päätöstä. Huttu-Juntusen tulkittiin yleisesti uhmaavan lainvalvojaa. Varapuheenjohtajaksi Kuopion puoluekokouksessa noussut europarlamentaarikko Esko Seppänen ei ollut ulkomaanmatkansa vuoksi tänään paikalla.

Uuden asemansa ansiosta Seppänen pääsee jatkossa myös vasemmistoliiton hallitusryhmän kokouksiin, joissa linjataan puolueen käytännön hallituspolitiikkaa. Ministereiden lisäksi kokouksiin osallistuvat puolueen ja eduskuntaryhmän kaikki puheenjohtajat sekä tärkeimmät avustajat.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.