Mainos

Siimes: Vasemmisto tarvitsee yhteistyötä - ei yhdistymistä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kulttuuriministeri Suvi-Anne Siimes tyrmää julkisuudessa jälleen esitetyn näkemyksen, että vasemmistoliiton olisi yhdistyttävä SDP:hen. Hän korosti tänään Helsingissä, että vasemmisto tarvitsee yhteistyötä - ei yhdistymistä. Vasemmistoliitto on hänen mukaansa valmis jatkamaan yhteistyötä myös tulevien vaalien jälkeen.

Siimes kertoi Jyväskylässä ilmestyvän Keskisuomalaisen lauantaisesta pääkirjoituksesta. Siinä kehotettiin suomalaista vasemmistoa kokoamaan voimansa sosiaalidemokraattien ympärille. Lehti povasi yhtyneelle SDP:lle runsaan 30 prosentin kannatusta.
-Lehden näkökulma oli historiallinen - koska vanhat riidat ovat kaikonneet, vuoden 1918 jakolinjaa ei enää tarvita, hän huomautti. Siimes korosti, että tulevaisuutta ei koskaan tehdä menneisyyden eväillä. Sitä ei myöskään tehdä eväillä, jotka saavat vain kansan kolmasosan kannatuksen.

-Miksi vasemmiston pitäisi puhua vaaleissa vain yhdellä äänellä, kun porvareilla ja oikeistolla on käytössään toistakymmentä äänitorvea. Pelkään, että Keskisuomalaisen matematiikka johtaisi siihen, että yksi plus yksi olisi paljon vähemmän kuin kaksi. Siimes muistutti, että vasemmiston moniäänisyydestä on viime aikojen vaaleissa saatu eri maissa selkeät elonmerkit. Aivan samoin kuin ei ole yhtä ainoaa oikeaa talouspolitiikkaa tai yhtä oikeaa maailmanselitystä, ei hänen mielestään ole myöskään yhtä ainoaa vasemmistolaisuutta.

Vasemmiston yhteistyö on Siimeksen näkemyksen mukaan viime vuodet ollut hyvää. Vasemmistoliitto haluaa jatkaa yhteistyön tiellä myös tulevien vaalien jälkeen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.