Mainos

Siimes vaatii rahaa siviilikriisinhallintaan

Kriisinhallinnan painopiste on Siimeksen mielestä pahasti vinossa. Vastuun kriisinhallinnan kehittämisestä hän siirtäisi ulkoministeriölle.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes vaatii lisää rahaa siviilikriisinhallintaan mieluiten jo ensi vuoden budjettiin. Vastuun kriisinhallinnan kehittämisestä hän siirtäisi ulkoministeriölle. Tämä olisi luontevaa, koska se rahoittaa jo nyt kulut, jotka syntyvät sotilas- ja siviilihenkilöstön osallistumisesta kriisinhallintaan, kirjoittaa Siimes Turun Sanomien kolumnissaan.

Siimes on tuohtunut siitä, että siviilikriisinhallinnan kehittämisestä tällä haavaa vastaava sisäministeriö ei panosta siihen ensi vuonnakaan euron euroa. Hän herättelee hallitusta ratkaisujen tekoon.

- Uskottavia ratkaisuvaihtoehtoja ongelmalle on kaksi. Joko siviilikriisinhallinnan kehittämiseen aletaan sisäministeriössä ihan oikeasti satsata. Tai sitten tehtävä siirretään suosiolla ulkoministeriön vastuulle.

Kriisinhallinnan painopiste on Siimeksen mielestä muutenkin pahasti vinossa, eikä ulkopoliittisen johdon siviilikriisinhallintapuheille löydy paljonkaan katetta.

- Sotilaallisen kriisinhallinnan vuotuinen "muonavahvuus" on noin satamiljoonaa euroa ja tuhat suomalaista sotilasta. Siviilikriisinhallinnan vastaava vahvuus on vain murto-osa siitä eli reilut 14 miljoonaa euroa ja noin sata henkilötyövuotta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.