Mainos

Siimes tyytyväinen kannanottoon EU:n taistelujoukoista

Vasemmistoliitto hyväksyy Euroopan unionin taistelujoukkojen perustamisen rajatuilla ehdoilla. Kirkkonummella kokoontunut puoluevaltuusto torjui äänestyksessä täysin kielteisen kannan.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes on tyytyväinen puoluevaltuustonsa kannanottoon EU:n ns. taistelujoukoista. Siimeksen mielestä äänestyksessä oli kysymys puolueen linjasta.

Äänestyksen jälkeen syntynyt päätös merkitsee Siimeksen mukaan sitä, että vasemmistoliitto eristäytymisen sijaan tekee politiikkaa tässä todellisuudessa ja yhteistyötä muiden puolueiden kanssa sekä asettaa tavoitteita myös EU:n toiminnalle.

Valtuusto torjui äänestyksessä luvuin 29-20 ehdotuksen, joka olisi merkinnyt täysin kielteistä kantaa ns. taistelujoukkojen käytölle. Äänestyksessä voittaneessa kannanotossa edellytetään, että ns. nopean toiminnan joukkoja käytetään ainoastaan operaatioihin, joilla on YK:n tai Euroopan turvajärjestön Etyjin hyväksyntä.

Vähemmistöön jääneet ehdottivat yksiselitteisesti kielteistä kantaa "iskujoukoille, joilla unionille luodaan kykyä toteuttaa hyökkäysluonteisia operaatioita oman alueensa ulkopuolella".

Kiista taistelujoukoista on repinyt rivejä vasemmistoliitossa viime kevään puoluekokouksesta alkaen. Puheenjohtaja Siimes on puolustanut voimakkaasti taistelujoukkojen hyväksymistä. Omissa kannanotoissaan Siimes on mennyt vieläkin pidemmälle kuin puoluevaltuustossa nyt hyväksytyssä kannanotossa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja