Mainos

Siimes: Työn ja perhe-elämän yhdistämistä helpotettava

Vasemmistoliiton puheenjohtajan ministeri Suvi-Anne Siimeksen mielestä lapsiperheiden aseman parantamista ei saa toteuttaa naisten työssäkäynnin kannustimien kustannuksella. Siimes sanoi tänään vasemmistoliiton puoluehallituksen kokouksessa, että työn ja perhe-elämän yhdistämistä pitäisi helpottaa verotusta, palveluita ja lapsilisiä kehittämällä. Siimeksen mielestä lapsilisät on säilytettävä verottomina ja puolisoiden erillisverotus pääsääntönä.

-Jos pienten lasten kotihoitoa halutaan tukea nykyistä enemmän, se on viisasta tehdä kotihoidontukea parantamalla, ei verojärjestelmää tai pienten lasten päivähoito-oikeutta rukkaamalla, Siimes sanoi.

Vasemmistoliiton puoluehallitus katsoo, että perheen ja työn yhteensovittaminen ei käytännössä suju kohtuullisesta lainsäädännöstä huolimatta. Puoluehallitus muistuttaa, että pätkätöitä tekevien naisten osuus on toiseksi suurin Euroopassa heti Espanjan jälkeen.

Vasemmistoliitto perää poliittisia ja työmarkkinapoliittisia päätöksiä nuorten perheiden tilanteen parantamiseksi sekä yrityksiltä ja työpaikoilta vastuunkantoa perheiden tukemiseksi.

-Lasten synnyttäminen on naisen jakamaton oikeus, jota ei työelämän käytänteillä tule uhata, puolue vaatii.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.