Mainos

Siimes tarjoaa SDP:lle vasemmistohallitusta

Siimes haluaisi jättää tasaveroa ja alhaista veroastetta ajavat oikeistopuolueet kokonaan paitsioon veroasioissa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes esittää SDP:lle, että se tähtäisi vasemmiston yhteishallituksen muodostamiseen. Siimes kirjoittaa asiasta puolueensa Verstas-verkkolehdessä.

Siimeksen mukaan SDP:n tulee puolustaa progressiivista verotusta ja tasaista tulojakoa ja tavoitella siksi rohkeasti hallitusta, "jossa veto-oikeus verotuksen suhteen ei ole maamme kummallakaan tasaveroa ja matalaa veroastetta tavoittelevalla oikeistopuolueella".

Sopiva malli löytyy Siimeksen mukaan tällä hetkellä Norjasta, jonka uudessa hallituksessa suuret porvaripuolueet eivät ole lainkaan mukana.

Siimes huomauttaa, että SDP:n voima ei ole hallituksen ainoana vasemmistopuolueena riittänyt oikeiston veroaloitteiden eikä edes varallisuusveron poistamisen torjumiseen. Hän kiittelee sitä, että SDP näyttää viimein olevan aktivoitumassa verotulojen riittävyyden ja verotuksen tuloja tasaavan tehtävän puolustamisessa.

- SDP tosin löysi oman sisäisen "verojen rakastajansa" hieman myöhäisessä vaiheessa eli vasta nyt, kun kaikki nykyisen hallituksen keskeiset veropoliittiset päätökset on jo tehty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.