Mainos

Siimes: Sosiaaliset arvot ympäristöasioiden rinnalle

Ympäristöasioita olisi vasemmistoliiton puheenjohtajan, toisen valtiovarainministerin Suvi-Anne Siimeksen (vas.) mielestä ajettava eteenpäin yhdessä sosiaalisten arvojen kanssa.

Siimes, Suvi-Anne

Vasemmistoliiton puheenjohtajan, toisen valtiovarainministerin Suvi-Anne Siimeksen mukaan julkisen sektorin tuottaessa palveluja on ympäristöasioilla oltava sijansa. Esimerkiksi taajamissa olisi huomioitava asumisen ja yrittämisen arvojen lisäksi se, että virkistysalueita on asukkaiden käytettävissä riittävästi.

Luonnonsuojelun ja työllisyyden liittäminen yhteen ei ole Siimeksen mukaan mikään joko tai -asetelma. Siinä olisi päästävä eteenpäin luonnonsuojelun arvojen ja teollisuuden kesken.

Siimes puhui Kotkassa tänään järjestetyssä vasemmistoliiton ja kansalaisjärjestöjen ympäristöfoorumissa. Hän painotti yhteistyön ja kumppanuuden suurta merkitystä ympäristöongelmien ratkaisuissa. Kaiken kaikkiaan olisi jo isompien asioiden vuoro talouden ja ympäristön yhteen sovittamisessa.

Polttoaineverotus ja "bensaralli" pysyvät

Polttoaineverosta Siimes totesi keskustelussa, ettei sen alentaminen sisälly hallituksen budjettiesitykseen. Kallis polttoaineiden hinta tosin kiihdyttää inflaatiota.

-Inflaatiokehitys oli meillä EU-maiden alhaisimpia, nyt se on toiseksi suurin. Inflaatiopeikko on herännyt, muistutti Siimes. Myöskään Venäjän puolelta tapahtuvaan suomalaisten polttoaineen hakemiseen, ns. itärajan bensaralliin, ei tulliasioista vastaavan Siimeksen mukaan puututa, vaikka sillä on alueellisesti kielteisiä vaikutuksia. Valvonta on senkaltaisen toiminnan peruskysymyksiä. Vain sellaiseen kannattaa puuttua "jota voidaan valvoa".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.