Mainos

Siimes perää eurooppalaisia pelisääntöjä

Vasemmistopuolueen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes kuuluttaa hallitukselta poliittisia avauksia kansalaisille läheisemmän Euroopan puolesta MTV3:n nettikolumnissaan. Pelkkä kiistely EU:n ytimiin kuulumisesta ei hänen mielestään riitä, nyt pitää keskittyä yhteiseurooppalaisiin pelisääntöihin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes perää eurooppalaisia pelisääntöjä niin irtisanomissuojan ja verotuksen kuin sosiaaliturvan ja palveluidenkin suhteen. Muuten kansalaisten kannalta toivottava integraatio pysähtyy. Siimeksen mielestä kansalaisten EU:ta koskevien odotusten osoite on oikea. Suurin uhka sosiaalisille turvaverkoille tulee hänen mukaan juuri siitä, että markkinat ovat muuttuneet ylikansallisiksi, mutta ihmisiä suojaavat pelisäännöt eivät.

Hänen mielestään maailmanlaajuisessa kilpailussa pärjääminen vaatii aidosti yhteistä eurooppalaista toimintaa, joka kitkee epäreilun kilpailun EU:n omien rajojen sisällä.

Siimeksen mielestä kolmen suuren, Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian tällä viikolla peräänkuuluttama EU:n talousasioiden parempi hoito on kehitystä. Hänen mukaan hienoa on jo se, että Euroopan talouskehityksen haasteita edes mietitään vakavasti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.