Mainos

Siimes: Pelkkä NATO-keskustelu ei riitä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, ministeri Suvi-Anne Siimes peräänkuuluttaa laajamittaisempaa turvallisuuspoliittista keskustelua kuin pelkkää NATO-keskustelua.

Siimes muistuttaa MTV3:n Nettivieras-kirjoituksessaan, että vuonna 2004 hyväksytään maamme seuraava turvallisuuspoliittinen selonteko ja siihen liittyvät asiat ja linjaukset tulevat uuden, maaliskuussa valittavan eduskunnan tehtäväksi. -Vuoden 2004 selontekoa koskeva mielipiteidenvaihto voidaan siksi hyvällä syyllä lukea vaalikeskusteluksi, Siimes toteaa.

Siimes kirjoittaa, että NATOn sijaan parhaillaan ovat käynnissä monet muut kiinnostavat turvalllisuuspoliittiset prosessit. -EU:n turvallisuuskonventti pohtii parhaillaan Euroopan yhteistä puolustusta samalla, kun Yhdysvaltain, NATOn ja Euroopan keskinäiset suhteet ovat muodostumassa uudelleen, Siimes toteaa.

-Korvat kannattaa nyt sulkea pelkästään NATOa tai vuoden 2004 selontekoa koskevilta seireenien laululta, Siimes kirjoittaa. -Kuulo kannattaa sen sijaan herkistää tarkasti niille taajuuksille, joilla EU:n turvallisuudesta puhutaan. EU:n tulevaisuuskeskustelun aika on nimittäin juuri nyt, keväällä 2003, ja voi hyvin olla, että sen ratkaisevat vaiheet käydään juuri silloin, kun me suomalaiset käymme vaaliuurnilla ja muodostamme uutta hallitusta, Siimes kirjoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.