Siimes murehtii vasemmistoliiton EU-politiikkaa

Siimeksen mielestä Suomessa tarvitaan nykyaikaista, integraatioon myönteisesti ja tavoitteellisesti suhtautuvaa vasemmistoa.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes pahoittelee vasemmistoliiton kääntymistä EU:n perustuslakia ja sen ratifiointia vastaan.

Siimes kirjoittaa Turun Sanomissa, että puolueen nykyinen kanta merkitsee täyskäännöstä entiseen avoimen eurooppalaiseen politiikkaan. Aikaisemmin puolueen eduskuntaryhmän enemmistö on aina kannattanut eurooppalaisen integraation syventämistä.

Siimes näkee tämän osoituksena oman kesken jääneen puheenjohtajuutensa epäonnistumisesta.

- Synkin osoitus linja täydellisestä haaksirikosta on se, että yksikään vasemmistoliiton kansanedustaja ei minua lukuun ottamatta todennäköisesti äänestä EU:n perustuslain puolesta ensi viikon ratkaisevassa äänestyksessä, Siimes kirjoittaa.

Siimes pitää kehitystä surullisena ja arvioi, että Suomessa tarvitaan nykyaikaista, integraatioon myönteisesti ja tavoitteellisesti suhtautuvaa vasemmistoa. Sellaista ei nyt löydy ainakaan vasemmistoliitosta.

Siimeksen mielestä EU:n perustuslaki on selvä parannus EU:n nykyiseen sopimusviidakkoon, sillä se lisää avoimuutta, määräenemmistöpäätöksiä ja kansalaisvaikuttamisen mahdollisuuksia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat