Mainos

Siimes: Lipponen heikensi neuvotteluasemia

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes syyttää eduskunnan puhemiestä Paavo Lipposta (sd.), että tämä on lausunnoillaan tietoisesti heikentänyt hallituksen neuvottelukykyä ja -voimaa syksyn EU-neuvotteluissa.

Siimes viittaa kirjoituksessaan Hufvudstadsbladetissa Lipposen muualla Euroopassa antamiin lausuntoihin, mutta ei määrittele tarkemmin arvostelunsa kohdetta.

-Vaikka mielestäni onkin aivan ok esittää kriittisiä EU-kannanottoja täällä kotona, niin mitenkään ei voi hyväksyä sitä, että hallituksen linjaa vaarannetaan kansainvälisissä yhteyksissä. Juuri hallitus on vastuussa Suomen EU-politiikasta ja sille pitää antaa neuvottelurauha.

Siimes toivoo, että Lipponen yrittäisi ajatella asiaa uudelleen ja tukisi hallitusta EU:n hallitustenvälisen konferenssin loppusuoralla. Samalla Siimes ihmettelee sitä, miksei Lipponen ole edes yrittänyt vaikuttaa suoraan hallituksen linjaan, vaikka hän on yhden hallituspuolueen puheenjohtaja.

Siimeksen mielestä onkin vaikea ymmärtää, näkyykö SDP:n EU-poliittinen linja hallituksen politiikassa vai Lipposen kannanotoissa. Siimes pahoittelee sitä, ettei Lipponen voi puhemiehenä osallistua eduskunnan keskusteluihin eikä nyt hänen kanssaan voi keskustella muuten kuin lehdistön välityksellä. Hän lisää, että tämä on ollut Lipposen oma valinta.

Lipposen lausuntojen hämmästely jatkui myös SDP:n omassa piirissä. Kansanedustaja ja puoluehallituksen jäsen Reijo Laitinen (sd.) kummasteli tiedotteessaan Lipposen "toistuvia, kriittisiä lausuntoja hallituksen ulkopolitiikan hoidosta" ja huomautti itse, että Suomen EU-linjauksista on päätetty hallituksessa yksimielisesti.
-Hallituksen sisäiset kysymykset, varsinkin ministerien sisäiset työnjakokysymykset eivät varmasti ole asioita, joita julkisuuden kautta muutettaisiin. Tämän asian Paavo Lipposen luulisi entisenä pääministerinä ymmärtävän hyvin, Laitinen kirjoittaa. Kun Lipponen oli toivonut, ettei hallitus antaisi joidenkin jäsentensä henkilökohtaisten asenteiden sumentaa EU-poliittista näköalaa, Laitinen toivoi samaa henkilökohtaisten asenteiden unohtamista myös Lipposelta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.