Mainos

Siimes kummastelee vihreitä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Suvi-Anne Siimes ihmettelee vihreiden vaalien alla esittämää ympäristöverouudistusta. Siimeksen mukaan se perustuu lainalaisuuksiin, joita vain paroni Münchausen on menestyksekkäästi soveltanut käytäntöön.

Vihreät ovat esittäneet, että tulevalla vaalikaudella työn verotusta voidaan alentaa merkittävästi mm. lisäämällä ympäristöverotusta. Kotkassa tänään puhunut Siimes arveli, että tässä mallissa talous nousisi ympäristö- ja työllisyysongelmien suosta kiskomalla itseään omasta tukastaan.
-Jos ympäristöverot todella tuottaisivat kaikki vihreiden niiltä kaipaamat miljardit, ei luontoa suojeltaisi, vaan sitä itse asiassa sallittaisiin liattavan maksua vastaan. Voidaankin aiheellisesti kysyä, antavatko tällaiset "sottaamismaksut" vihreille vain hyvän omantunnon.

Hän kysyi, uskovatko vihreät todella ympäristöverotuksen ns. kaksoishyötyyn, joka kyllä toimii kohtuullisesti teoriassa, mutta ei kovin hyvin käytännössä.
-Ovatko vihreät vain tarkoitushakuisesti jättäneet tekemättä rehelliset johtopäätökset omista esityksistään. Esimerkiksi, että mittava tuloveronalennus johtaa väistämättä julkisten menojen - ja siis myös palvelujen ja sosiaaliturvan - leikkaamiseen. Ovatko vihreät susia lampaiden vaatteissa, Siimes kysyi.

Kaksoishyödyn tavoittelua Siimes pitää liian kunnianhimoisena. Sen takia vasemmistoliitto Siimeksen mukaan haluaa hoitaa näitä kahta tavoitetta erikseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.